Κογιουμτσής Νικόλαος

  • Τελειόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Τελειόφοιτος της Σχολής Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθηνών
  • Εμπόριο
  • Κέντρο Αθήνας
  • Από το 2011 είναι στην διοίκηση του μεγαλύτερου Επιμελητήριου της χώρας, του Επαγγελματικού Επιμελητήριου των Αθηνών, σήμερα είναι Α’ Αντιπρόεδρος. 
  • Πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, σήμερα Α’΄ Αντιπρόεδρος.
  • Πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).
  • Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Μοναστηρακίου
  • Τον Φεβρουάριο του 2009 ως επικεφαλής της παράταξης «Πανελλαδικής Κίνησης Εμπόρων» εξελέγη αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων, έως και τον Μάρτιο του 2011.

τηλέφωνο 6944-534007, 210-3217822 Email: info@savaselectronics.gr

Γεννήθηκε το 1961 στο Καλλίφυτο Δράμας. Είναι παντρεμένος με την Μηνδρινού Φωτεινή υπάλληλο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και έχει δύο παιδιά 25 και 22 ετών. Τελειόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αφού προηγουμένως τελείωσε την Σχολή Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά και έχει καλή γνώση των υπολογιστών (word, excel, windows, internet). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν αναγκασμένος να δουλέψει και αυτό αποτέλεσε το έναυσμα της επιχειρηματικής του δραστηριότητας. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην παραδοσιακή και τουριστική περιοχή Μοναστηρακίου του κέντρου της Αθήνας. Από τα μαθητικά του χρόνια εν έτη 1977-79 ήταν πολιτικοποιημένος και ενταγμένος στο μαθητικό και αργότερα φοιτητικό κίνημα. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Μοναστηρακίου από το 1994-2000. Από το 2000 και έως σήμερα είναι Πρόεδρος του ίδιου Συλλόγου.

Το 2005 εξελέγη στο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών μέχρι και τον Νοέμβρη του 2009 αφού πρώτα εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.).

Το 2006 εξελέγη στη Διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και ήταν υπεύθυνος του τμήματος Εξωτερικού Εμπορίου για τις χώρες της Δανίας, Ρουμανίας και Γεωργίας. Τον Νοέμβριο του 2007 είχε επισκεφθεί ως επικεφαλής (εκ μέρους του ΕΒΕΑ), ομάδας επιχειρηματιών το κράτος της Γεωργίας όπου και είχε συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και επιμελητήρια.

Στις 27 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου και υπό την αιγίδα του Ε.Β.Ε.Α. συνδιοργάνωσε την ημερίδα με θέμα «Τα τουριστικά καταστήματα και η προοπτική τους».

Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής πραγματογνωμόνων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Τον Φεβρουάριο του 2009 ως επικεφαλής της παράταξης «Πανελλαδικής Κίνησης Εμπόρων» εξελέγη αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων, έως και τον Μάρτιο του 2011.

Από τον Αύγουστο του 2008 αποτελεί μέλος του Δ.Σ του ΟΑΕΕ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ), ως εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ, έως και τον Οκτώβριο του 2011.

Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής του θεσμού της Μονίμου Διαιτησίας (Π.Δ. 31/12-1-1979) (Ως εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ).

Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής «Διευθέτησης χρόνου εργασίας Νομού Αθηνών (ΦΕΚ 1350/Β΄ 27-9-2005). (Ως εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών).

Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής «Εκτίμησης περί Ανωνύμων Εταιρειών της Νομαρχίας Αθηνών» (άρθρ.9 του Κ.Ν. 2190/20 περί Ανωνύμων Εταιρειών της Νομαρχίας Αθηνών). (Ως εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ).

Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής «Διοικητικής Επίλυσης Διαφορών στη ΣΤ΄ και ΙΒ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών» (άρθρ.70 παρ.5 του Νόμ.2238/94).

Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες που αφορούν το «επιχειρείν», τις νέες τεχνολογίες και τεχνικές εφαρμογές το Marketing, το διεθνές εμπόριο, την απασχόληση, το ασφαλιστικό, τα επιδοτούμενα προγράμματα, όπως π.χ.- Το συνέδριο της «European Foundation for Quality Management (EFGM) & Summit» από 1/10 έως και 3/10 του 2007 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα και συμμετείχαν 45 χώρες με αντικείμενο την επιχειρηματική αριστεία. – Το σεμινάριο με θέμα «Επώνυμο προϊόν – πώς να το διαχειριστείτε από το τμήμα MAFFD» (Master in Fashion, Design and Experience) του Πανεπιστημίου SDA BOCCONI της Ιταλίας (20-21 Απριλίου του 2007). – Το Συνέδριο «Επιχειρηματικότητα και Ευέλικτα Συστήματα Δια Βίου Μάθησης στις πολύ μικρές επιχειρήσεις» που διοργάνωσε η Κ.Ε. ΕQUAL στην Αθήνα στις 23-24 Νοεμβρίου 2008.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ιστορικού πειραματικού σχολείου της Ευαγγελικής σχολής Νέας Σμύρνης.

Από τον Μάιο του 2010 έως τον Απρίλιο του 2013 είχε ορισθεί μέλος του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ.

Τον Δεκέμβριο του 2011 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Από το 2011 είναι στην διοίκηση του μεγαλύτερου Επιμελητήριου της χώρας, του Επαγγελματικού Επιμελητήριου των Αθηνών.

Τον Δεκέμβριο του 2012 επανεξελέγη στο ΔΣ της ΕΣΕΕ.

Τον Μάρτιο του 2012 ορίσθηκε μέλος του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΣΚΑ) ως εκπρόσωπος των εργοδοτών (ΓΕΕΒΕ – ΕΣΕΕ –ΣΕΒ) ως αιρετό μέλος.

Τον Δεκέμβριο του 2013 ορίσθηκε ως αιρετό μέλος του Δ.Σ του ΕΤΕΑ (Ως εκπρόσωπος των εργοδοτών).

Τον Δεκέμβριο του 2014 εξελέγη Γενικός Γραμματέας στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

Τον Απρίλιο του 2015 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Το 2016-2017 διετέλεσε πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

To 2017 επανεξελέγη στο Δ.Σ του μεγαλύτερου αριθμητικά Επιμελητήριου της χώρας, του Επαγγελματικού Επιμελητήριου της Αθήνας και υπηρετεί τον θεσμό έως και τώρα από την θέση του Αντιπροέδρου.

Το 2020 εξελέγη Α΄ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, θέσης που κατέχει μέχρι και σήμερα.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, το διάβασμα και το θέατρο. Κυρίως όμως με την οικογένειά του που αποτελεί το στήριγμά του για την Κοινωνική και συνδικαλιστική του δράση.

Άλλοι Υποψήφιοι

demo-attachment-829-Group-45
demo-attachment-750-Group-41
apologismos 2018-2024

Το Επιμελητήριο μας

Απολογισμός Δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Α. 2018-2024

Συνεπείς στις υποχρεώσεις προς τα μέλη του ΕΕΑ παρουσιάζουμε την Έκθεση Δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών από 1 Ιανουαρίου 2018 μέχρι τον Ιούλιο του 2024.

demo-attachment-750-Group-41
dioikitiki_eea_vouli

Το Επιμελητήριο μας

Πρόγραμμα Συνδυασμού
2025 – 2028

Σήμερα παρουσιάζουμε το πλάνο του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΎ «Το Επιμελητήριο μας» για την επόμενη θητεία 2025-2028. Στόχος αυτού του φιλόδοξου πλάνου είναι η ανάδειξη του ΕΕΑ ως ενός κεντρικού πυλώνα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που ασκούν τα μέλη του αλλά και της επιχειρηματικότητας σε πανελλαδικό επίπεδο. Στόχος μας είναι στην επόμενη τετραετία το ΕΕΑ να θέσει τις δυνάμεις του στην υπηρεσία του επιχειρηματικού κόσμου και να πολλαπλασιάσει τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία και στην Ελληνική οικονομία.

Shopping Basket

Κογιουμτσής Νικόλαος

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας